Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan får nya ägare.

Magnus Stenbock Gallerian Exteriör

Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan får nya ägare. Skandiafastigheter, som även äger Väla, säljer till en internationell fastighetsfond. Köparen är fondförvaltaren Savills Investment Management som fokuserar på fastigheter.

– Vi är nöjda med affären och fastigheten var färdigutvecklad för vår del. Vi hade några luckor under en period, sedan flyttade vi dit Hemmakväll, Kappahl och Normal. När fastigheten var full och färdig fanns det inte mycket mer för oss att göra där och vi beslutade oss för att sälja, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

– Det är mycket därför vi köper handel. Det pågår en förändring med e-handel som påverkar och skapar osäkerhet både bland handlare och fastighetsägare. Jämfört med andra sektorer i fastighetsbranschen är prissättningen på handelsfastigheter ganska attraktiv, samtidigt som vi bedömer att risken inte är så stor, säger Peter Broström som är Nordenchef på Savills Investment Management.
Även om gallerian är fullt uthyrd ser han utvecklingspotential i den. Det är inte omöjligt att en ombyggnad väntar framöver.
– Vi har planer på att förbättra accessen till samtliga butiker och göra det mer hållbart för butiksinnehavaren att driva butik. Vi tycker att det finns en stor potential i att göra byggnaden mer attraktiv för både hyresgäster och besökare, säger Peter Broström.