Om gallerian

Vi vill att du som besökare ska kunna shoppa säkert. I gallerian städas det noggrant två gånger om dagen, det finns handsprit till besökarna på de båda våningsplanen och extra bevakning i julhandeln för att underlätta för besökarna att hålla avstånd.

På dagarna erbjuder våra butiker det senaste modetrenderna, heminredning samt kläder och utrustning för den mer aktiva. Hitta din favoritjacka till hösten, förälska dig i ett par solglasögon eller unna dig något nytt till hemmet. Till kvällen tar två av Helsingborgs populäraste barer överst i huset. Varför inte avrunda dagen på PL13-baren, där rocken flödar eller Mogwai, där du sju dagar i veckan kan avnjuta 250 olika sorters öl, deras populära pizzor och vissa dagar även livemusik i en Berlin- och Barcelona-inspirerad miljö. För dig som kommer med bil erbjuder vi ett parkeringstak med 78 parkeringsplatser med infart från Norra Storgatan. Väljer du istället att resa kollektivt så ligger vi bara fem minuters promenadväg från Helsingborgs resecentrum.

- Parkering

På Gallerian Magnus Stenbocks tak finns en mängd parkeringsplatser som drivs av Q-park. Öppettiderna är Mån-Sön 06:30 –22:00. Här finns hiss direkt ner till gallerian. Parkeringen är bevakad på natten. Betalning sker via alla vanliga betalningsmetoder inklusive sms-parkering. Läs mer hos Q-park här.

- Toalatter

I Gallerian finns flera toaletter som städas noggrant två gånger på om dagen.

- DHL Swipbox

På plan 1 i Gallerian Magnus Stenbock står en DHL Dropbox. Via denna kan privatpersoner på ett smidigt sätt uthämta paket som transporteras med DHL Express.

- Ladda din telefon

Du kan enkelt ladda din mobil vid alla våra platsbyggda möbler. De finns placerade vid entrén mot Kullagatan.

- Presentkort

Vårt citypresentkort kan du köpa via vår automat i Gallerian. Det ger dig möjlighet att enkelt ta del av shopping, mat, nöjen, salonger, hotell, kultur och upplevelser i Helsingborg city. Allt med hjälp av samma kort. Med över 100 anslutna citys butiker, caféer, restauranger, hotell, salonger och andra aktörer anslutna förvandlas citypresentkortet till den perfekta presenten för alla.

- Cykelställ

Kommer du via cykel finns flera cykelställ i närheten. Till exempel på torget Konsul Olssons Plats

- Våra öppettider
måndag10:00 – 19:00
tisdag10:00 – 19:00
onsdag10:00 – 19:00
torsdag10:00 – 19:00
fredag10:00 – 19:00
lördag10:00 – 16:00
söndag12:00 – 16:00
- Avvikande öppettider

Från handelsgård till shoppinggalleria

Tidigare på tomten fanns den Hedströmska gården, en handelsgård som bestod av ett flertal äldre gårdsbyggnader från 1600- och 1700-tal. Gårdskomplexet sträckte sig genom kvarteret med in- och utfart från både Norra Storgatan och Kullagatan. 1962 revs gården för att ge plats till stadens andra EPA-varuhus.

Det första EPA-varuhuset invigdes i oktober 1931 och låg ett kvarter norrut mot nuvarande Konsul Olssons plats. På grund av platsbrist ritade arkitekten Sven Larsson ett nytt varuhus alldeles intill. Från Norra Storgatan fanns till en början en entrétill det övre planet där det fanns en bar och konditoridisk mennär EPA-varuhuset stängdes blockerade man entrén från Norra Storgatan. I takt med att behoven har förändrats har byggnadens insida förändrats och anpassats till nya butiker medan utsidan är oförändrad, bortsett från en glastillbyggnad längs med Hästmöllegränden. Fasaden är bruten för att följa Kullagatans lätt svängda kontur och består av brunt, mönstermurat stavtegel från Hälsingborgs Ångtegelbruk. Byggnaden skapar kontrast mot omkringliggande bebyggelse med sin rejäla konstruktion och moderna utformning.

Första EPA-varuhuset (Carlotta, u.å)

Första EPA-varuhuset (Carlotta, u.å)

Hedströmska gården (Carlotta, u.å)

Hedströmska gården (Carlotta, u.å)

Rivning inför nya EPA-varuhuset

Rivning inför nya EPA-varuhuset (Carlotta, u.å)